Καθορισμός της εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογια

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 15 (ΦΕΚ Α 34 27.2.2008)
Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 386/1995 (ΦΕΚ 216/ τ. Α') "Καθορισμός της εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογια και της εξειδίκευσης στην Κλινική Μικροβιολογία" όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 161/2001 (ΦΕΚ 146/ τ. Α') και με το π.δ. 196/2003 (ΦΕΚ 156/τ. Α').

Η παράγραφος 3 του εδαφίου IV του άρθρου 3 του π.δ. 386/1995 (ΦΕΚ 216/τ. Α`), που προστέθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 196/2003 (ΦΕΚ 156/τ. Α`), αντικαθίσταται ως εξής :
"3.α) Ιατροί Παθολόγοι ή Παιδίατροι, που ήδη υπηρετούν σε παθολογικά ή παιδιατρικά τμήματα του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακών Κλινικών, ως ιατροί του ΕΣΥ ή ως μέλη ΔΕΠ επί τριετία στο αντικείμενο των λοιμώξεων, μετά την αναγνώριση ως Κέντρων εξειδίκευσης, μπορούν να αναγνωρίσουν την εξειδίκευση τους στη Λοιμωξιολογια, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, και να αποκτούν τον τίτλο της εξειδίκευσης κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.1 του παρόντος.
β) Ιατροί Παθολόγοι ή Παιδίατροι, οι οποίοι δεν κατέχουν θέσεις ιατρών ΕΣΥ ή Πανεπιστημίου και ήδη υπηρετούν ως επιστημονικοί συνεργάτες με ειδικές συμβάσεις (έργου ή εργασίας) με το Πανεπιστήμιο σε αναγνωρισμένα Κέντρα εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολο-γία ή ως ιατροί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) αποσπασμένοι στα παραπάνω Κέντρα, μπορούν - με την συμπλήρωση τριετούς υπηρεσίας στο αντικείμενο των λοιμώξεων - να αναγνωρίσουν την εξειδίκευση τους στην Λοιμωξιολογια, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, και να αποκτούν τον τίτλο εξειδίκευσης κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του παρόντος.
γ) Ιατροί Παθολόγοι ή Παιδίατροι, που ήδη υπηρετούν σε παθολογικά τμήματα του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακών Κλινικών - εφόσον έχουν μετεκπαιδευτεί μετά την κτήση του αντίστοιχου τίτλου ειδικότητας σε αναγνωρισμένα Κέντρα εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογια της αλλοδαπής και τους υπολείπεται χρόνος εξειδίκευσης - μπορούν να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι με απόφαση του ΚΕΣΥ και αφού συμπληρώσουν τον υπολειπόμενο χρόνο να αποκτούν τον τίτλο εξειδίκευσης τους, κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.1 του παρόντος.
δ) Στρατιωτικοί ιατροί Παθολόγοι ή Παιδίατροι, καθώς και υπότροφοι ξένων χωρών, μπορεί να τοποθετούνται για μετεκπαίδευση ως υπεράριθμοι σε αναγνωρισμένα Κέντρα εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογία μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ και αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο (από τις διατάξεις του π.δ. 386/1995, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) χρόνο να αποκτούν τον τίτλο εξειδίκευσης κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του παρόντος.
ε) Ιατροί παθολόγοι ή παιδίατροι που μετά τον τίτλο ειδικότητας απέκτησαν αναγνωρισμένο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών διάρκειας τουλάχιστον δυο εξαμήνων στο πεδίο των λοιμώξεων και έκτοτε εργάζονται σε αντίστοιχη Κλινική του ΕΣΥ ή του Πανεπιστημίου με οργανική και μόνιμη τοποθέτηση, λειτουργούν δε τουλάχιστον επί 5ετία έως σήμερα ως συνεργάτες της Κλινικής τους αυτής για το αντικείμενο των λοιμώξεων με το αναγνωρισμένο Κέντρο Λοιμώξεων του ιδίου Νοσοκομείου σύμφωνα με κοινή βεβαίωση του Διευθυντού της Κλινικής τους και του υπευθύνου του Κέντρου Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, δύνανται να αποκτήσουν την ειδικότητα της Λοιμωξιολογίας με απόφαση του ΚΕΣΥ, ύστερα από εξετάσεις". Η ισχύς του παρόντος π.δ. αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2008
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου