Με τον καρκίνο του στομάχου σχετίζεται η χαμηλή χοληστερόλη

Τα άτομα με πολύ χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης φαίνεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.

Μερικές μελέτες έχουν συσχετίσει την χαμηλή χοληστερόλη με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο γενικώς. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kyushu της Φουκουοκα εξηγούν ότι αναφορικά με τον γαστρικό καρκίνο, υπάρχει περιορισμένος αριθμός μελετών.


Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση για 14 χρόνια 2.600 κατοικους της πόλης Χισαγιάμα στην Ιαπωνία. Γαστρικοί καρκίνοι εκδηλώθηκαν σε 97 άτομα. Μετά από συνυπολογισμό της ηλικίας και του φύλου, τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου αυξήθηκαν σημαντικά καθώς έφθιναν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Για παράδειγμα, μεταξύ των ατόμων με τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, το ποσοστό γαστρικού καρκίνου ήταν όμοιο με 2,1 περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα/έτη, ενώ μεταξύ των ατόμων με τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης ήταν 3,9 ανά 1.000 άτομα/έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου