Συνεργασία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Στόχος ο σχεδιασμός παρεμβάσεων πάνω σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα

--------------------------
Συνεργασία με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (ΙΣΡ) είχε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συμμετέχοντος και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου.

Ειδικότερα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Ηλίας Τσέρκης, Πρόεδρος του ΙΣΡ, Χρήστος Μαντάς, Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Βολονάκης, Γενικός Γραμματέας και τα μέλη Σπύρος Λαζαράτος, Γιώργος Δράκου και Άκης Χατζημαργαρίτης.

Στόχος της συνεργασίας είναι ο εντοπισμός και ο σχεδιασμός παρεμβάσεων πάνω σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, τα οποία η Περιφερειακή Αρχή θέτει σε προτεραιότητα, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πόρων που διαθέτει.

Από την πλευρά του ο ΙΣΡ ζήτησε από τον κ. Χατζημάρκο τη χρηματοδότηση από πλευράς της Περιφέρειας της αναβάθμισης του κτιρίου που στεγάζεται ο Σύλλογος, στο παλιό νοσοκομείο της Ρόδου, μαζί με τη δημιουργία Μουσείου Ιατρικής Ιστορίας, για την οποία δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης.

Όσον αφορά την ΑΜΚΕ “Γαληνός” της Περιφέρειας, όπου ex officio συμμετέχει ο ΙΣΡ, συμφωνήθηκε η κατάθεση προτάσεων από πλευράς του Συλλόγου, για την αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας, με στόχο κυρίως την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των μικρών νησιών. Στο πλαίσιο συμφωνήθηκε, Περιφέρεια και ΙΣΡ να εξετάσουν από κοινού τη λειτουργία κινητής μονάδας.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου