Με εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς άμεσα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας!

Ακόμη και εφημερίες θα πρέπει να κάνουν στα νοσοκομεία αναφοράς οι γιατροί των Κέντρων Υγείας. 

Με βάση τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας που κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), οι γιατροί που είναι με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Κέντρα Υγείας μπορούν να «συμμετέχουν στην τακτική λειτουργία του, αντίστοιχου με την ειδικότητά τους, τμήματος του νοσοκομείου αναφοράς ή άλλου νοσοκομείου ή Κ.Υ. της οικείας Δ.Υ.Πε. και στο πρόγραμμα εφημεριών του τμήματος αυτού, καθώς και στα απογευματινά ιατρεία όπου αυτά λειτουργούν».
Πρόκειται για μία ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί στο νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και αναμένεται να εφαρμοσθεί άμεσα, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.
Η ρύθμιση αυτή φυσικά δεν έγινε τυχαία, αλλά προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία.
Όσο πλησιάζει όμως η μέρα εφαρμογής, οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι στα κάγκελα, δεδομένου ότι τα Κέντρα Υγείας από όπου και θα μεταφέρονται οι γιατροί για εφημερίες στα νοσοκομεία, παρουσιάζουν ήδη ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα σε απόφασή της μετά από συνέλευση: «Οι συνάδελφοι των Κ.Υ., που στενάζουν από ελλείψεις σε προσωπικό θα εφημερεύουν και στο νοσοκομείο αναφοράς.
Σαν αντάλλαγμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία προκειμένου να τονωθούν οι εισπράξεις των νοσοκομείων από τους ασθενείς-πελάτες. Κατά τα άλλα, έχει το θράσος η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι μεροληπτεί υπέρ της χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας».
Δείτε ΕΔΩ τι ακριβώς προβλέπεται: «Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»
Να σημειωθεί ότι με βάση τις ρυθμίσεις οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που θα κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς, θα μπορούν να κάνουν απογευματινά ιατρεία με αμοιβή ώστε να αυξήσουν το εισόδημά τους ενώ θα έχουν συμμετοχή και στα χειρουργεία ανάλογα με την ειδικότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου