ΟΕΝΓΕ- Ανακοίνωση για απεργία 17 και 18 Μαΐου

Αθήνα 12 Μαΐου 2017 
Α.Π:7946 

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τη νέα συμφωνία. Οι πανηγυρισμοί του ΣΕΒ για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Τα επικαιροποιημένα μνημόνια ξεχειλίζουν από προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα. Μεγάλο μέρος των λεγόμενων αντίμετρων είναι δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ζεστό κρατικό χρήμα, μείωση της φορολογίας τους, επιδοτήσεις για προσλήψεις φτηνών εργαζόμενων με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα. Τα υπόλοιπα αντίμετρα (επιδότηση ενοικίου, συσσίτια) είναι «μοίρασμα της φτώχιας» σταγόνα στον ωκεανό όσων χάσαμε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα και θα χάσουμε από τη νέα συμφωνία. Είναι η ομολογία της κυβέρνησης ότι η φτώχια, η εξαθλίωση, η ανεργία θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους σταματήσουμε.


Αυτή η βαρβαρότητα θα συνεχίζεται στο διηνεκές αν δεν περάσουμε στην αντεπίθεση!

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο πλευρό των ασθενών, μαζί με όλο το λαό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, να αγωνιστούμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.

Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει 48ώρη απεργία 17-18 Μαΐου. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και άλλες Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πάρει ανάσα.

Καλούμε τις Ενώσεις να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργιακής μάχης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συνελεύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17-18 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου