Στους γιατρούς η ευθύνη για τυχόν λάθη κατά την υπερεφημέρευση !

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας καθώς τους ζητήθηκε να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης για την υπερεφημέρευση που «εντέλλονται» να κάνουν, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδας, η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στην ευθύνη της το ΓΝ Λαμίας, ανασύροντας μια παλιά οδηγία του ΕΣ, εκβιάζει τους γιατρούς με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να εγκρίνει το κονδύλι για την πληρωμή των εφημεριών. Πιο συγκεκριμένα, τους ζητείται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν στην παροχή εργασίας πέραν των 48 ωρών ανά επταήμερο, για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2017.
Στην ουσία ζητείται από τους γιατρούς να δηλώσουν ο καθένας ξεχωριστά ότι υπερεφημερεύουν… με δική τους πρωτοβουλία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προσπάθεια στο παρελθόν είχε πέσει στο κενό, έχοντας ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, αφού τυχόν ιατρικά λάθη τα οποία θα προκύψουν λόγω υπερκόπωσης «φορτώνονται» σε γιατρούς οι οποίοι εξαναγκάζονται σε υπερεφημέρευση δίχως επιλογή.
«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Το να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη πάρεδρο θα είναι υπεκφυγή και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης γι’ αυτό το αίσχος» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου