Νέα “γκάφα” ΕΟΠΥΥ με τα αναλώσιμα για το Διαβήτη

Μια πρωτάκουστη απόφαση (επισυνάπτεται) σχετικά με τα αναλώσιμα για το Διαβήτη εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ΕΟΠΥΥ.
Ο Φορέας ούτε λίγο ούτε πολύ «έκοψε» τις ταινίες μέτρησης σακχάρου αίματος και τους σκαρφιστήρες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εφεξής θα αποζημιώνονται «Αισθητήρες μέτρησης γλυκόζης συνδεόμενοι με αντλία έγχυσης ινσουλίνης». Τι είναι αυτό;;; Το ίδιο ερώτημα είχαν τόσο οι ασθενείς όσοι και οι γιατροί που είδαν την ανακοίνωση, αφού τέτοιο υγειονομικό υλικό… απλά δεν υφίσταται!
«Δεν υπάρχει τέτοιο προϊόν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με ΣΔ (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). «Αυτό που συνοδεύει την αντλία είναι η καθετήρες μέτρησης γλυκόζης»συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου ο ΕΟΠΥΥ σταμάτησε να αποζημιώνει τους καθετήρες μέτρησης γλυκόζης, εξαιτίας μιας λάθος ερμηνείας του Ενιαίου Κανονισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες (εδώ). Μετά από άμεση παρέμβαση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ωστόσο, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε να διευθετήσει άμεσα το πρόβλημα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθώντας να διορθώσουν το προαναφερόμενο σφάλμα υπέπεσαν σε νέα «γκάφα». Όχι μόνο μετέτρεψαν τους καθετήρες σε… αισθητήρες, δηλαδή σ’ ένα ανύπαρκτο υλικό το οποίο προφανώς και δεν μπορεί να αποζημιωθεί, αλλά επιπλέον κατάργησαν και την αποζημίωση των ταινιών χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να μετρηθεί το σάκχαρο στο αίμα.
«Από το πρωί γίνεται ένας μαραθώνιος για να παρθεί πίσω η ανακοίνωση» αναφέρει ο κ. Δαραμήλας, τονίζοντας ότι εάν για κάποιο λόγο συνταγογραφηθεί υλικό με βάση την τελευταία ανακοίνωση το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το υφιστάμενο για τους πάσχοντες.
Σύμφωνα με το Φορέα η διόρθωση θα γίνει άμεσα. Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι αυτή τη φορά να έχουν καλύτερη αίσθηση του χρόνου, διότι το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη αστοχία του Μαρτίου, συνεχίζει να κοστίζει ακριβά στους Διαβητικούς τύπου 1 και στις οικογένειές τους: έως και 300 ευρώ το μήνα για τους καθετήρες που είναι απαραίτητοι για τη μέτρηση της γλυκόζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου