Μονοσυνταξιούχοι: Στη δικαιοσύνη οι υγειονομικοί για την αρπαγή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ

“Υπεξαίρεση” χαρακτηρίζουν οι υγειονομικοί τη δέσμευση των εισφορών τους, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη έπειτα από την κατάργηση ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου.
Ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και καλούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις.
Κάνουν λόγο για παραβίαση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της αρχής της αιτιολογημένης εμπιστοσύνης, που προασπίζει το συνταγματικό κράτος δικαίου και θα ζητήσουν την άμεση προστασία της δικαιοσύνης.
Το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη (φωτό), στην οποία μετείχαν οι πρόεδροι των Συλλόγων των υγειονομικών και συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλαστραράκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νίκος Κόλμαν και η Μάγδα Βουδούρη εκ μέρους της πρόεδρυς του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνάς Τραχήλη.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατήγγειλαν “τη ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί.
Με την επιλογή αυτή, που κατά πληροφορίες έγινε με δική της πρωτοβουλία και χωρίς υπόδειξη των θεσμών, ιδιοποιείται τις εισφορές αυτές και με το πρόσχημα μελλοντικών αναλογιστικών μελετών, σιωπά εντέχνως για την τύχη τους.
Πιο συγκεκριμένα στα άρθρο 94 (παρ. 5 και 39 παρ. 15), προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών.

Καταλήστευση

“Η υφαρπαγή των χρημάτων της ειδικής ρύθμισης της προσαύξησης των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, φαλκιδεύει τα δια νόμου κατοχυρωμένα δικαιώματα των υγειονομικών, οι όποιοι πληρώνουν επί τόσα χρόνια αυξημένες κατά 50% ασφαλιστικές εισφορές”, επισημαίνει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ).
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για καταλήστευση της νομοθετημένης προσαύξησης στη σύνταξη, καθώς δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση από την προσχηματική επίκληση μελλοντικής διενέργειας αναλογιστικής μελέτης.
«Ασφαλιστικό; Ποιο ασφαλιστικό; Ο Θεός να κάνει ασφαλιστικό, αυτό το νομοσχέδιο”, αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου κάνουν λόγο για ένα δεύτερο φορολογικό, καθώς δεν υπάρχουν μελέτες βιωσιμότητας ή αναλογιστικές μελέτες.

Αποθεματικά

Στο μεταξύ, το προεδρείο του ΠΙΣ στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμα των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας τους.
Οι σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων – σημειώνει – θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων.
Το προεδρείο του Συλλόγου εκτιμά ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου