Επίθεση της ΝΔ για τη μεταφορά διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εντολή του υπουργείου Υγείας προς τα νοσοκομεία να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, προφανώς για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του κράτους.
Ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας (φωτό) επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να παραιτηθεί, με τη φράση: “Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε”!
Η δήλωση του κ. Κέλλα έχει αναλυτικά ως εξής:
“Με εξαιρετικά επείγουσα εντολή του το υπουργείο Υγείας προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ζητεί και πάλι, τα ταμειακά διαθέσιμα να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον 'ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης'.
Και απορεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία. Γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα πρώτης ανάγκης.
Γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη. Γιατί υπάρχει χάος στην Δημόσια Υγεία!

Τα χρήματα προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, και άλλες υποχρεώσεις του κράτους...
Επανάληψη της περυσινής ιστορίας και συνέπεια της υπερήφανης αριστερής διαπραγμάτευσης…
Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε”.

Απάντηση

Από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε για το θέμα η εξής απάντηση:
“Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.
Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί», τονίζεται.
Η ΝΔ επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου