Η μείωση των συντάξεων οδηγεί σε αύξηση της θνησιμότητας των ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένοι μπορούν να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω του στρες από τη μείωση των συντάξεων, σύμφωνα με νέα έρευνα από τη Βρετανία.
Η αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας σε ανθρώπους άνω των 85 ετών έχει συνδεθεί με μειώσεις στις δαπάνες για τη στήριξη του εισοδήματος όσων έχουν ανάγκη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the Royal Society of Medicine και υποδεικνύει ότι ορισμένοι ευάλωτοι ηλικιωμένοι πλήρωσαν το τίμημα των μέτρων λιτότητας στη Βρετανία.
Η Dr Rachel Loopstra, του University of Oxford, δήλωσε ότι οι πιο φτωχοί ηλικιωμένοι είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και μια μείωση έστω και λίγων λιρών θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στο διαθέσιμο εισόδημα.

Πρόσθεσε ότι μειώσεις αυτού του βεληνεκούς μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό στρες και άγχος στους ηλικιωμένους, που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Άλλες αιτίες για την αύξηση της θνησιμότητας σε αυτούς τους συνταξιούχους μπορεί να είναι η περιορισμένη διατροφή, ανεπαρκής θέρμανση, άσχημες καταστάσεις υγείας και κοινωνική απομόνωση.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας 324 τοπικών αρχών στη Βρετανία που κάλυπταν το διάστημα 
2007 έως 2013 για να δουν αν μειώσεις στις δαπάνες για κοινωνικά επιδόματα και περίθαλψη συνδέονται με πρόσφατη αύξηση στα ποσοστά θνησιμότητας για συνταξιούχους 85 ετών και άνω.

Ανακάλυψαν σημαντική σχέση μεταξύ της μείωσης για τις δαπάνες στα επιδόματα και του ποσοστού θνησιμότητας σε ανθρώπους άνω των 85 ετών.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το μοντέλο τους προβλέπει ότι η μέση μείωση των δαπανών για κοινωνικά επιδόματα ανα δικαιούχο το 2012 της τάξης του 3% ανταποκρίνεται σε αύξηση της θνησιμότητας κατά 1,4%.
Η Dr Loopstra δήλωσε ότι συνδυαστικά οι αλλαγές έχουν αρκετό μέγεθος ώστε να εξηγούν σχεδόν το 90% της παρατηρηθείσας αύξησης της θνησιμότητας εκείνου του έπους.
Πηγές: Journal of the Royal Society of Medicine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου