Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – Τι γίνεται με τις 200 επισκέψεις τον μήνα

Προς κατάργηση του ενιαίου πλαφόν των 200 επισκέψεων για όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς, οδεύει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), θα διαμορφωθεί ένα νέο σύστημα επισκέψεων, με το οποίο θα υπάρχει ποσόστωση στις διαθέσιμες επισκέψεις, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Όπως αναφέρεται την Τετάρτη σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, το σύστημα θα λαμβάνει υπόψη εάν λειτουργεί στην περιοχή πρώην πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Υγείας ή άλλη δομή του πρωτοβάθμιου εθνικού συστήματος Υγείας (ΠΕΔΥ).
Το «πλαφόν» δεν θα είναι ίδιο για όλους τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς.
Οι νέοι γιατροί θα μπορούν να εξετάζουν δωρεάν στο ιατρείο τους περισσότερους από 200 ασφαλισμένους τον μήνα.

Το όριο θα είναι ακόμη υψηλότερο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει στην περιοχή επαρκής αριθμός γιατρών με συγκεκριμένη ειδικότητα.
Με τον τρόπο αυτό, ο ασφαλισμένος δεν θα βρίσκεται - όπως συμβαίνει σήμερα - αντιμέτωπος με την απάντηση του γιατρού ότι έχει συμπληρώσει το «πλαφόν» από τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Απρίλιο

Το νέο σύστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιστρατεύει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, ώστε να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, χωρίς αυξημένο κόστος.
Στο πλαίσιο αυτό, προχωρεί στην υλοποίηση ενός συστήματος παρακολούθησης επισκέψεων και εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να εντοπίζει τυχόν υπερβάσεις.
Αναμένονται οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων ανά πάθηση, προκειμένου να αποφευχθεί το σημερινό φαινόμενο να υποβάλλονται γυναίκες ακόμη και σε τεστ... προστατικού αντιγόνου.
ΔΗΜ.Κ.

7 σχόλια:

  1. Αμην και ποτε αλλα δεν το βλεπω, εχουμε τυφλωθει απο τα πυροτεχνηματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν πολλοί ιατροί οι οποίοι θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό, αλλά ο Οργανισμός είναι ερμητικά κλειστός από της ιδρύσεώς του το 2012.Έχουν περάσει 4,5 σχεδόν χρόνια.Αναφέρω για παράδειγμα ότι ο παλαιός ΟΠΑΔ ανανέωνε τις συμβάσεις κάθε δύο χρόνια.Θα μπορούσαν να γίνουν συμβάσεις και με νέους συναδέλφους με ταυτόχρονη μείωση του μηνιαίου πλαφόν προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Οργανισμού.Η αναβλητικότητα ενεργειών συμφέρει μόνο τους αιώνια προνομιούχους και δημιουργεί εκ του αποτελέσματος ιατρούς απελπισμένους και έτοιμους για αναχώρηση στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ[ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ--ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ........]ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.....ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ηταν μονο αυτο, ο χωρος λυμενεται απο επιτηδειους, καθηγητες, στρατιωτικους, σουπερ ειδικους (διαβητολογους) διχως αναγνωρισμενες ειδικοτητες στη χωρα, αφου εμεις δεν βαζουμε ταξη μεταξυ μας περιμενουμε το κρατος να μας βαλει ταξη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατσε με το ΣΥΡΙΖΑ για να χρωστας μονιμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑΚΟΣ.....ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΤΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ[ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ,ΤΟΜΕΑΣ ΕΟΠΥΥ]ΜΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ...ΠΡΩΤΑ Ο ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΣΙΠΡΑΣ ψοφηστε ολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή