Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone ενισχύεται με νέες εξετάσεις

8 Φεβρουαρίου 2016
     
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone
ενισχύεται με νέες εξετάσεις

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Η Vodafone ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, ενισχύει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής με εξετάσεις ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων που ήδη περιλαμβάνει το πρόγραμμα, δίνουν τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία.

Η προσθήκη των εξετάσεων ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους αγροτικούς ή γενικούς Ιατρούς, ώστε να έχουν ένα πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο ιατρικού ιστορικού των ασθενών τους. Όσοι αγροτικοί ή γενικοί Ιατροί συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν καλύτερα την υγεία των χρονίως πασχόντων, αλλά και να προλαμβάνουν τυχόν προβλήματα ατόμων που επισκέφτηκαν το ιατρείο χωρίς να γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις εξετάσεις ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων θα δοθεί σταδιακά μέχρι και τέλος Μαρτίου 2016 και στα 100 σημεία σε όλη την Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής.


Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και συγκεκριμένα το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο της Vodafone για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών που αφορούν στον τομέα της υγείας. Το Πρόγραμμα στηρίζει και βελτιώνει την καθημερινή ζωή περισσότερων από 500.000 ανθρώπων στις 100 απομακρυσμένες περιοχές όπου λειτουργεί, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι και καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς στον τομέα της παροχής ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone κάτοικοι σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν 7 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής. Στη συνέχεια οι γενικοί ή αγροτικοί Ιατροί της περιοχής τους στέλνουν τις εξετάσεις, για τις οποίες θα ήθελαν μία συμβουλευτική γνωμάτευση, στους καρδιολόγους και πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και μέσα σε 24 ώρες λαμβάνουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και η εταιρεία Vidavo. To Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Vodafone.


Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα καθώς και τα σημεία εφαρμογής του είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα vodafone.gr/sustainability.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου