Κατσίκης: Τα μέτρα για το Ασφαλιστικό πλήττουν εννέα στους δέκα οδοντιάτρους

Το 90% των οδοντιάτρων στη χώρα μας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, γεγονός το οποίο απειλεί, με τις ρυθμίσεις του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, να οδηγήσει σε μαζική εγκατάλειψη του επαγγέλματος, καθώς και σε επίταση της μετανάστευσης.
Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης, κατά τη συνάντηση των βουλευτών όλων των κομμάτων με τους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων της χώρας μας για το προσχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο.
Ο κ. Κατσίκης επανέλαβε με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 προβλέπει μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ για την οδοντιατρική περίθαλψη του ελληνικού πληθυσμού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ αρνείται συστηματικά τον διάλογο για τη σύναψη συμβάσεων με τους οδοντιάτρους.

Αποτέλεσμα

Από την συνάντηση με τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής διεφάνη καθαρά ότι οι κοινές δράσεις και οι συντονισμένες κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων έχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.
Το σύνολο των συμμετεχόντων βουλευτών παραδέχθηκε ότι απαιτείται περαιτέρω διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των φορέων των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς το παρόν προσχέδιο είναι δυσβάσταχτο για τους ενδιαφερομένους και μη εφαρμοστέο στην πράξη, γεγονός το οποίο απειλεί να οδηγήσει σε περαιτέρω υστέρηση τα δημόσια φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα του κράτους.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τέλος, καλεί όλους τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ., στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μας, στα Προπύλαια, στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή