Συνεδριάζει στο υπουργείο Εργασίας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Εργασίας.
Η συγκρότησή της αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί), οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους.
Συνεδριάζει υπό τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχει χρονοδιάγραμμα εντός δύο ή τριών ημερών, προκειμένου να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.
Στην επιτροπή συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης, ο οποίος σχολιάζει τα εξής:
"Το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό πλήττει ιδιαιτέρως και βάναυσα τους οδοντιάτρους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης απειλείται η ίδια η υπόσταση του οδοντιατρικού επαγγέλματος και ωθείται ο κλάδος είτε στην εγκατάλειψη του οδοντιατρικού επαγγέλματος είτε στην μαζική μετανάστευση, ενώ οι οδοντίατροι θα ωθούνται εφεξής στην φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, προκειμένου να επιβιώσουν.

Όσον αφορά, τέλος, τους νέους οδοντιάτρους, η μόνη διέξοδος, την οποία ‘δείχνει’ η κυβέρνηση, είναι να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την στοματική υγεία του ελληνικού πληθυσμού".

Αιτήματα

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Κατσίκης θα ζητήσει μεταξύ άλλων:
  • Να παραμείνει το ΕΤΑΑ ως αυτόνομο λειτουργικά και οργανωτικά ασφαλιστικό ταμείο
  • Η κλιμάκωση των εισφορών Υγείας να λαμβάνει χώρα για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ το χρόνο
  • Να υπάρχει εύλογο και ορθολογικό πλαφόν για τις εισφορές του κλάδου Συντάξεων
Ο πρόεδρος της ΕΟΟ θα καταθέσει επίσης τις κοινές προτάσεις των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό:
  • Οι εισφορές για τον κλάδο υγείας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ποσοστό του εισοδήματος, αλλά ένα συγκεκριμένο ποσό για όλους με πλήρεις υγειονομικές παροχές.
  • Έκπτωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών των νέων επαγγελματιών για τα πέντε πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
  • Κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, μέσω έκπτωσης των ασφαλιστικών τους εισφορών, για να παραμείνουν στο επάγγελμα και να μην συνταξιοδοτηθούν.
Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ :ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή