ΕΟΠΥΥ: Προς το ΕΚΕΠΥ για την μη Αναγραφή Κλινικών στο Πρόγραμμα Εφημεριών της 1ης ΥΠε 12/01/16

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΕΠΥ

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό
                          Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη
                          Διοίκηση ΕΚΑΒ
                          Διοικητές 1ης και 2ης Υπε
Αθήνα, 12/1/16
Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Παπαευσταθίου (αρ. πρωτ. 3688 – 18/12/15) στην ανακοίνωσή μας 3/12/15, όπου επισημαίναμε πως σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως η θωρακοχειρουργική και νευροχειρουργική συστηματικά δεν αναγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα εφημεριών του υπουργείου Υγείας εφημερεύοντα Τμήματα στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠε κατά τις καθημερινές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠε.

            Ο κ. Διοικητής στο έγγραφό του:

  1. Ομολογεί πως η επισήμανσή μας ισχύει τις μισές ημέρες τουλάχιστον όσον αφορά τη θωρακοχειρουργική, αφού αναφέρει πως κατά τις ημέρες που εφημερεύουν οι ομάδες Β΄ και Γ΄ δεν υπάρχει εφημερεύον θωρακοχειρουργικό Τμήμα σε όλη την 1η ΥΠε τις ώρες 8 π.μ. – 2.30 μ.μ.
  2. Ψευδώς ισχυρίζεται πως δήθεν δεν υπάρχει αντίστοιχα ημέρα ακάλυπτη στην 1η ΥΠε όσον αφορά τη νευροχειρουργική. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε πως αυτή τη στιγμή στο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας επίσημο πρόγραμμα εφημεριών, για την Τετάρτη 13/1, δεν υπάρχει κατά τις ώρες 8 π.μ – 2.30 μ.μ. εφημερεύον νευροχειρουργικό Τμήμα στην 1η ΥΠε. Και, όπως είχαμε επισημάνει, συμβαίνει πολύ συχνά.
  3. Ο κ. Διοικητής δεν απαντά στην ουσία των επισημάνσεών μας, αλλά αναφέρει απλά κάποιες γενικότητες από τις οποίες πολλές είναι ανακριβείς, όπως αποδεικνύεται με όσα αναφέραμε παραπάνω.
 Επίσης, ο κ. Διοικητής στο έγγραφό του αναφέρει ακόμα μια ανακρίβεια. Στον πίνακα που περιέχεται στο έγγραφό του φαίνεται πως στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ΚΑΤυπάρχει «δυνατότητα εμβολισμών» (προφανώς εννοεί Τμήματα επεμβατικής νευροακτινολογίας), το οποίο φυσικά δεν ισχύει, αφού τέτοιο Τμήμα υπάρχει μόνο στο ΝΕΕΣ «Κοργιαλένειο» και σε στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Καλούμε επιτακτικά για άλλη μια φορά τους αρμόδιους του ΕΚΕΠΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς υπεκφυγές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                               ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΝΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου