Πυρά από την αντιπολίτευση για την αξιολόγηση και αποπομπή των διοικητών στα νοσοκομεία

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η αποπομπή από το υπουργείο Υγείας 59 από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων.
Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας χαρακτήρισε τη διαδικασία αξιολόγησης ως “σταλινικό πογκρόμ”, σχολιάζοντας τα εξής:
“Απολογούμενη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το πολιτικό πογκρόμ που εξαπέλυσε εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο της 'συναίνεσης', ανακοίνωσε την άμεση και πρόωρη παύση των 60 από τους 71 διοικητές και υποδιοικητές με συνοπτικές διαδικασίες.
'Η διαδικασία ήταν μεν ανοιχτή, διαφανής και μη κυβερνητικά ελεγχόμενη', ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 'υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου δε'!!!
Εντυπωσιακό και ενδεικτικό του πολιτικού μένους του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη το γεγονός ότι και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά επαύθησαν 'για λόγους εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν'!!!
Αλήθεια, κ. υπουργέ, ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε και για πόσο καιρό νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε;
Φοβού τα σκυλιά που γαβγίζουν, ιδίως σε ένα καραβάνι που δεν προχωράει”…

Συμπαράταξη

Για το ίδιο θέμα, η υπεύθυνη τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανακοίνωσε τα εξής:
“Το υπουργείο Υγείας, επέλεξε μέσω ολιγόλεπτης συνέντευξης διάρκειας 5 – 7 λεπτών, να αξιολογήσει δήθεν τις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας.
Ας μας πει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου: σε ποια στοχοθεσία απέτυχαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, εφόσον δεν τους δόθηκαν στόχοι;.
Από την αξιολόγηση – παρωδία προέκυψε ότι μόνο 12 διοικητές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ οι υπόλοιποι θα αντικατασταθούν σε άλλη μια προσπάθεια κομματικού ελέγχου της κρατικής μηχανής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί εναγωνίως και με κάθε μέσο να φορτώσει τις δικές της αδυναμίες και καθυστερήσεις στις διοικήσεις και να αποκρύψει τα μείζονα προβλήματα που δημιούργησε στο χώρο της Υγείας. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεγελιούνται πια.
Τους προειδοποιούμε ότι η μαζική αντικατάσταση των διοικητών δεν υπόκειται στην στη ρύθμιση που ψήφισαν για αντικατάστασή τους από διοικητικούς διευθυντές λόγω αιφνίδιας απώλειας.
Εάν στοχεύουν στην εσαεί παραμονή των διευθυντών στη διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη της πλήρους διάλυσης τους”.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου