Ετοιμάζονται οι μονάδες υγείας γειτονιάς! Τι αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος (HealthReport.gr)

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευελπιστεί να προωθήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το υπουργείο Υγείας.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) υπό τον Αντιπροέδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη συμφωνήθηκε να προωθηθεί η πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επίπεδο «γειτονιάς», που θα παρέχουν ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Επίκεντρο του ΕΣΥ θα είναι το μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας, το οποίο θα στηρίζεται:
• Στη Μονάδα Γειτονιάς την οποία θα στελεχώνει διεπιστημονική Ομάδα Υγείας, αποτελούμενη από Οικογενειακούς Γιατρούς, Νοσηλευτές και άλλα επαγγέλματα Υγείας (επισκέπτες Υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά.), με συγκεκριμένο πληθυσμό ευθύνης και στόχο την ολιστική φροντίδα του, από την πρόληψη και την προαγωγή υγείας, έως και την αποκατάσταση.
• Στα αναβαθμισμένα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με τα οποία θα διασυνδέονται άμεσα οι Μονάδες Γειτονιάς.
Σε πρώτη φάση, για την επόμενη διετία, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η ανάπτυξη περίπου πενήντα Μονάδων Γειτονιάς σε επιλεγμένες αστικές περιοχές (εικοσιπέντε το 2016 και εικοσιπέντε το 2017).

Σχόλια

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΕΣ...ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΡΙΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ[ΧΟΝΔΡΟΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ]..ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολη η Ελλάδα ως γνωστόν είμαστε 50 γειτονιές (3 κι ο κούκος δηλαδή) έτσι θα εξυπηρετηθούμε όλοι...Οι συνταξιούχοι σήμερα ζήτησαν δωρεάν υγεία και την πήραν υποθέτω....Ποιός μας πιάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου