19 11 15 Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους νέους ιατρούς

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών που αφορά όσους νέους ιατρούς ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2014 έως 31/8/2015.
Ειδικότερα δικαιούχοι του ως άνω προγράμματος είναι οι πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι που δημιούργησαν επιχείρηση κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως και 31.08.2015, και εξακολουθούν να τη διατηρούν.

 Προϋποθέσεις συμμετοχής:
- Να ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά το εξάμηνο που προηγείται της έναρξης επιτηδεύματος και ταυτόχρονα να μην είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την ημέρα που προηγήθηκε της έναρξης επιτηδεύματος.
- Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
- Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από 01.01.2014 έως και 31.08.2015. 
Επιλέξιμες νομικές μορφές επιχειρήσεων:

-  Ατομικές επιχειρήσεις
-  Ομόρρυθμες Εταιρείες (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμες Εταιρείες (Ε.Ε.), Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (Ι.Κ.Ε.), Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ. Επ) με την προϋπόθεση ότι το επιλέξιμο μέλος μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο.
Ποσό επιχορήγησης: Έως 10.000€ σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά των επιλέξιμων δαπανών (μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.) που έχουν πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του επιτόπιου ελέγχου.
Επιλέξιμες δαπάνες:
• Ενοίκια για την στέγαση της επιχείρησης. 
• Δαπάνες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ.).  
• Δαπάνες λογιστικής και νομικής υποστήριξης.
• Δαπάνες αμοιβής συμβολαιογράφων, τεχνικών ή χρηματοοικονομικών εμπειρογνωμόνων.
• Δαπάνες προβολής και διαφήμισης. 
• Δαπάνες προμήθειας γραφικής ύλης.
• Δαπάνες κατάρτισης του δικαιούχου.  
• Ασφαλιστικές εισφορές του δικαιούχου. 
• Μισθολογικό και  μη  μισθολογικό  κόστος  του  προσωπικού  της  επιχείρησης.
• Δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
• Δαπάνες για αποσβέσεις όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4172/2013. 
Ο  φόρος  προστιθέμενης  αξίας  αποτελεί  επιλέξιμη  δαπάνη  μόνο  στην  περίπτωση  που  δεν  είναι ανακτήσιμος δυνάμει της εθνικής νομοθεσίας για τον ΦΠΑ. 
Τα εν λόγω τιμολόγια των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να αντιστοιχούν σε καθαρή αξία κατ’ ανώτατο όριο μέχρι 10.000,00 ευρώ

Δεσμεύσεις: Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση της λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 12 επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:
•    τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων
•    την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 2011-2012 ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ... ΒΕΒΑΙΩΣ... ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΒΕΒΑΙΩΣ... ΒΕΒΑΙΩΣ... Ή ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΕΛΠΙΖΩ... ΕΛΠΙΖΩ... ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΔΙΚΑΙΟΟΟΟΟΟΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ......ΜΕ ΑΔΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.......ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ.....Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΗΤΑΝ Η ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ..........ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...... Η ΥΓΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου