Φρένο στην επιστροφή των επίορκων στο ΕΣΥ

«Φρένο» στην επιστροφή των επίορκων γιατρών στο ΕΣΥ, βάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χρ. Βερναρδάκης, «έχει προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας να συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια». 

Παράλληλα, ανακοίνωσε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για κακούργημα και τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου. 

Όπως είπε, ο κ. Βερναρδάκης, αποφασίστηκε η άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των κατηγορουμένων για κακούργημα δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο κατατίθεται μέσα στον Οκτώβρη. 
Με τη νέα ρύθμιση θα επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία στους υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχει αμετάκλητη δικαστική παραπομπή για κακουργήματα αλλά και για άλλα αδικήματα όπως αυτά της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου ώστε να εξισορροπείται το δημόσιο συμφέρον με το τεκμήριο της αθωότητας. Και πρόσθεσε ότι έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή πολλών πειθαρχικών συμβουλίων αυτή την εβδομάδα και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται σε διοικητικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες υποθέσεις στον χώρο της Υγείας αφορούν κυρίως «φακελάκια» γιατρών και άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου