Αίρεται ο μύθος της υπερσυνταγογράφησης, λέει ο ΕΟΠΥΥ

Χαμηλή η παραβατικότητα στους 62.000 γιατρούς του συστήματος

Μόνο 94 γιατροί, σε σύνολο 520, εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα, όσον αφορά την συνταγογράφηση, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, από τους 520 γιατρούς που ελέγχθηκαν, οι 312 είναι εντελώς καθαροί, καθώς δεν εμφανίζουν ίχνος παραβατικότητας.

Για τον λόγο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών για το Α' εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οποία αίρεται ο μύθος της μαζικής υπερσυνταγογράφησης, αποκαθιστώντας την υπόληψη και την τιμή των χιλιάδων ιατρών που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, όπως αναφέρει.

Έτσι, σύμφωνα με υπ' αριθμ πρωτ: 33655 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (08/09/2015), τα αποτελέσματα για τους γιατρούς, έχουν ως εξής:

Δείγμα ιατρών 520
Χωρίς παραβατικότητα 312

Χαμηλή παραβατικότητα 36

Μέτρια παραβατικότητα 78

Υψηλή παραβατικότητα 94

Κλήσεις για παροχή γραπτών εξηγήσεων 96

Αποφάσεις αφαίρεσης δικαιώματος συνταγογράφησης 26

Με αφορμή τα αποτελέσματα αυτά, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει :

«Από τον ανωτέρω πίνακα γίνεται σαφές ότι ο αριθμός των ιατρών στους οποίους έχει επιβληθεί ποινή μέχρι 3 μήνες, είναι πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο των ιατρών που συνταγογραφούν για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο Οργανισμός τιμά το έργο των ιατρών – συνεργατών του και επιθυμεί την ομαλή και απρόσκοπτη συνεργασία μαζί τους».

Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, υπενθυμίζει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου σε πρόσφατα δημοσιεύματα που υπονοούσαν μαζική υπερσυνταγογράφηση, ενώ την ίδια ώρα, παραμένει στη διάθεση των ελεγκτικών Οργάνων του Οργανισμού για την ευόδωση της συνεργασίας σε θεσμικό και επιστημονικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου