Ξανθός και Πολάκης: Πως θα συμβιώσουν δύο αντίθετοι χαρακτήρες στο υπ. Υγείας

Από Νίνα Κομνηνού - ygeia360.gr
Ο ήπιων τόνων Ανδρέας Ξανθός και ο εκρηκτικός Παύλος Πολάκης, είναι το νέο δίδυμο που τοποθέτησε στο υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός. Γιατροί και Κρητικοί και οι δύο, αναλαμβάνουν τα ηνία της Υγείας στην πιο δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ και το κράτος πρόνοιας.

Ο Ανδρέας Ξανθός, που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνώστης του συστήματος καθώς το έχει υπηρετήσει ως γιατρός μικροβιολόγος και συνδικαλιστής.

Ήρεμος και ευγενικός ο Ανδρέας Ξανθός από το Ρέθυμνο θα συνεργαστεί στενά με έναν Σφακιανό χειρουργό που θεωρείται από τα πλέον μαχητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με εκρηκτικό ταμπεραμέντο το οποίο έχει δείξει σε τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο Παύλος Πολάκης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του. Εξελέγη δήμαρχος στα Σφακιά το 2010 με 62% και επανεξελέγη το 2014 με 96,5%! Σημειώνεται ότι είχε κηρύξει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στα Σφακιά τον Αδωνη Γεωργιάδη, όταν ήταν υπουργός Υγείας!

Οι συμπολίτες του υποστηρίζουν ότι επιτέλεσε σημαντικό έργο στους τομείς της ύδρευσης και της άρδευσης, της ενέργειας ενώ ίδρυσε δημοτικό φροντιστήριο και δυο πολυδύναμα περιφερειακά ιατρικά κέντρα στα οποία χειρουργούσε ο ίδιος προσωπικά ανασφάλιστους ασθενείς.

Ο κ. Πολάκης ενταγμένος στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ διαχώρισε την στάση του το 1989 με την κυβέρνηση Συνασπισμού-ΝΔ και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΝΑΡ και ακολούθησε αυτόνομη πορεία ενώ συνδέθηκε και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όταν οι νατοϊκές δυνάμεις είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της καταστροφής των χημικών της Συρίας στα βαθιά της Μεσογείου ο κ. Πολάκης με μερικά ακόμη πλοιάρια προσπάθησαν να προσεγγίσουν για να σταματήσουν την διαδικασία.

Η ακτιβιστική του δράση είχε ξεκινήσει από τον Μάιο του 1999, όταν ήταν επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΙΝΑΠ στη Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Πολάκης ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως γιατρός, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Όταν εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας έγινε γνωστός για τους συνδικαλιστικούς του αγώνες ενώ διακρίθηκε και για την ανθρωπιστική του δράση και την προσφορά στους πολίτες.

Τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου