Πρόστιμα ύψους 225.000 ευρώ σε "υπερσυνταγογράφους" γιατρούς

Πρόστιμα και αφαίρεση συνταγογράφησης επέβαλε ο ΕΟΠΥΥ σε δεκάδες γιατρούς οι οποίοι  έκαναν υπερβάσεις στη συνταγογράφηση. Όπως προκύπτει από στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, 68 γιατροί από όλη την χώρα κλήθηκαν από τον Οργανισμό να παρέχουν γραπτές εξηγήσεις για την συνταγογραφική τους συμπεριφορά.

Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι γιατροί για σημαντικές υπερβάσεις στη συνταγογράφηση. Διευκρινίζεται ότι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ισχύει πλαφόν συνταγογράφησης ανά μήνα και ανά ασθενή ανάλογα με την ιατρική ειδικότητα. 

Από τους 68 γιατρούς, για τους 25 οι γραπτές εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και η διαδικασία συνεχίστηκε. Τελικά στους 25 γιατρούς αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης για χρονικό διάστημα 3 έως 6 μηνών. 


Παράλληλα, σε άλλους 21 γιατρούς -«πιάστηκαν» από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης - επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 255.000 ευρώ καθώς και προσωρινός αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση, με το αιτιολογικό της υπέρβασης της συνταγογράφησης

Σχόλια

  1. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ......ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ...ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΦΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ........ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου