Ποτάμι: Η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ

Καλείται το υπουργείο Υγείας «να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων»
Κριτική στο υπουργείο Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα του ΕΟΠΥΥ, ασκεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας και Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, στο Ποτάμι.
Ο ίδιος καλεί το υπουργείο Υγείας «να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων».
Όπως τονίζει είναι καιρός να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι μπορεί να κάνει την αρχή από την μερική έστω εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μπαργιώτας επισημαίνει ότι στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία που εκπονήθηκε περιγράφεται ένα φαραωνικό, αμιγώς κρατικό σύστημα που προϋποθέτει τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες διορισμούς και μερικά δισεκατομμύρια σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
«Πενήντα εννέα σελίδες καθαρής ουτοπίας χωρίς την παραμικρή αναφορά στο κόστος. Η λέξη κόστος δεν υπάρχει. Πουθενά! Ούτε μια φορά» υπογραμμίζει.
«Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ περνά σε επίσχεση εργασίας επειδή οι γιατροί είναι απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια ακόμα, καθώς, όπως φαίνεται, το Υπουργείο εκτός από εκστασιασμένο με το όραμα μιας πανάκριβης, κρατικοδίαιτης Βαβέλ, είναι επίσης -φευ- άφραγκο.
Και, όντας εκστασιασμένο, αδυνατεί να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα.
Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη πληρώσει φόρο έναντι των οφειλομένων, συντηρούν πανάκριβο εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προσωπικό όντες απλήρωτοι και όπως όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες που είχαν και έχουν την ατυχία να έχουν παρτίδες με το αυτό το δημόσιο ατενίζουν με απόγνωση την επερχόμενη καταστροφή, έχοντας απέναντι τους μια κυβερνητική μηχανή που φαίνεται πως η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα δεν την ενοχλεί, αν δεν την επιδιώκει κιόλας» υποστηρίζει.
ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου