Ιταλία: Μείωση 10 δισ. ευρώ στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία

Στόχος είναι να μπει ένα όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το ιταλικό σύστημα υγείας

H κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι σχεδιάζει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του «επιτρόπου» υπεύθυνου για τη μείωση των εξόδων του ιταλικού δημοσίου, Γιόραμ Γκούτγκελντ, τον οποίο έχει διορίσει ο ίδιος ο Iταλός πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Γκούτγκελντ, από τους στενότερους συνεργάτες του Ρέντσι, τονίζει ότι πρέπει να μπει ένα όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το ιταλικό σύστημα υγείας.Η υπουργός υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν πρόσθεσε ότι «στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται καμία οριζόντια περικοπή, αλλά μια πιο αποδοτική διαχείριση του όλου συστήματος, με στόχο την εξασφάλιση πόρων για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες». Η ίδια υπογράμμισε: «Ένα μέρος των πόρων αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των φόρων».

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο μεταξύ, εκφράζουν την σοβαρή τους ανησυχία σχετικά με τα σχέδια που στοχεύουν στην μείωση της συνολικής δαπάνης για την δημόσια υγεία, υπενθυμίζοντας ότι σχετικές περικοπές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

«Λέμε όχι στους συναγερμούς που στερούνται αιτίας. Σε ό,τι αφορά στον τομέα της υγείας εργαζόμαστε για να πετύχουμε μια πιο λογική κατανομή των δαπανών και τη μείωση των αρμόδιων οργανισμών που εγκρίνουν τις δαπάνες αυτές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
 
ΠΗΓΗ: Protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου