Έλεγχος των παρακλινικών εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον έλεγχο των παρακλινικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο. Η διοίκηση του Οργανισμού όρισε Ομάδα Εργασίας η οποία θα καθορίσει άμεσα ιατρικούς κανόνες που θα συνδέουν την ιατρική ειδικότητα, την πάθηση (ICD-10) και τις επιτρεπόμενες εξετάσεις. 

Στη συνέχεια οι κανόνες θα ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα συνδέονται με τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών παρακλινικών εξετάσεων. Η Ομάδα θα αναλάβει και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. 

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για τον ασφαλιστικό φάκελο και συγκεκριμένα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τη διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη των έργων του ασφαλιστικού φακέλου. 

Σύμφωνα με την απόφαση έργο της Ομάδας θα είναι η επίβλεψη, η τεχνική υποστήριξη, η επικαιροποίηση και ο συντονισμός των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά τον ασφαλιστικό φάκελο, καθώς και η κατάθεση προτάσεων διαρκούς βελτίωσης του έργου και αξιοποίησης των στοιχείων τόσο σε ότι αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό όσο και τον ελεγκτικό.

ΠΗΓΗ: HealthView.gr

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ICD ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή