“Αττικόν”: Καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού σε διοικητικές θέσεις

Σοβαρές καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις μάχιμου προσωπικού σε διοικητικές θέσεις, κάνει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αττικόν”.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της Αττικής δεν έχουν καλά – καλά ορκιστεί και έχουν ήδη αποσπάσει σε διοικητικές θέσεις στις έδρες των ΥΠΕ τέσσερις μόνιμους υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Πρόκειται για δύο νοσηλευτές, μία διοικητική υπάλληλο και μία επισκέπτρια υγείας, οι οποίοι αποσπάστηκαν στις ΥΠΕ σε συνεννόηση και με την ανοχή της διοίκησης του νοσοκομείου.
Το προεδρείο του σωματείου τονίζει ότι περιμένουν και άλλοι εργαζόμενοι να μετακινηθούν κατά τον ίδιο τρόπο.
Την ίδια στιγμή, δεν έχει προσληφθεί κανένα εργαζόμενος στο νοσοκομείο “Αττικόν”, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες.
Οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις – αναφέρει – καλά κρατούν, όταν το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει γονατίσει, καθώς ρεπό και κανονικές άδειες δεν χορηγούνται, εφημερίες, υπερωρίες και νυχτερινά παραμένουν απλήρωτα.

Αποσπάσεις

Σύμφωνα με το σωματείο, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που:
  • Υπάλληλοι του νοσοκομείου αποσπώνται σε αλλότρια καθήκοντα “για να βγουν οι δουλειές”.
  • Τα υπηρεσιακά συμβούλια αρνούνται να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων για μετάθεση στην επαρχία (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους) ή για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία στα νοσοκομεία με βάση τα προσόντα και τις σπουδές τους.
Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας με στοιχεία και ημερομηνίες:
“Φοβόμαστε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη και αναπαράγει όλη την παθογένεια και τις αδικίες στο δημόσιο”, τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου