Επιστολή αγωνίας στον Πρωθυπουργό και από τις Ιδιωτικές Κλινικές

sarafianos
Γράφει η Αγγελική Αγγουρίδη (Virus.com.gr)
Παρέμβαση σωτηρίας ζητάει από τον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).
«Βροχή» φθάνουν στο Μαξίμου οι επιστολές από παρόχους του ΕΟΠΥΥ, που ζητούν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αρχίσει και πάλι η ροή των πληρωμών.
Επιστολή αγωνίας απέστειλαν χθες και οι Ιδιωτικές Κλινικές και ο συγκεκριμένα η ΠΕΙΚ και ο πρόεδρος της Γρ. Σαραφιανός (επισυνάπτεται), με την οποία ζητούν παρέμβαση σωτηρίας και επιβίωσης για 170 Ιδιωτικές Κλινικές σε όλα τα αστικά κέντρα, «που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα είτε λόγω ελλείψεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε λόγω εμπιστοσύνης των ασθενών για την αποκατάσταση της υγείας τους σε συγκεκριμένους ιατρούς και Θεραπευτήρια».

«Το οικονομικό αδιέξοδο και οι αδυναμία μας να ανταποκριθούμε στις λειτουργικές μας ανάγκες και να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ασθενείς μας, μας οδήγησαν στη σύνταξη αυτής της επιστολής», επεσήμανε στο Virus, ο κ. Σαραφιανός, που δεν παρέλειψε να τονίσει πως γνωρίζουν πολύ καλά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα για αυτό και δεν προχωρούν σε σκληρότερες κινητοποιήσεις.
Όπως μας εξηγεί, για το τρέχον έτος οι ιδιωτικές κλινικές έχουν λάβει νοσήλια για ένα μήνα, τον Ιανουάριο, και μάλιστα όχι το σύνολο τους, αλλά το 80%.
«Η ομαλοποίηση των πληρωμών είναι υπόθεση ζωής για τους ασθενείς μας. Ταυτοχρόνως, όμως, οφείλουμε να τη διασφαλίσουμε και για τους εργαζόμενους μας, που δεν φαίνεται να τους σκέφτεται κανείς», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, οι 6 μήνες από την προκήρυξη των εκλογών προκάλεσαν αστάθεια στο σύστημα και, ακόμα και αν βρεθεί διέξοδος άμεσα, θα χρειαστούν 5-6 μήνες για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του.
«Η οικονομική κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον ανεπαρκή Προέδρο του συμπαρασύρει όλους τους Ιδιώτες Παρόχους», αναφέρεται στην επιστολή, όπου τονίζεται πως «η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα ληστρικά μέτρα των Rebate και Claw back των προηγούμενων Κυβερνήσεων, μας έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας».
«Στα ταμεία μας, ειλικρινά, χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει ούτε σεντς του ευρώ. Οφείλουμε να πληρώσουμε 25.000 εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, προμηθευτές υλικών και την Φαρμακοβιομηχανία, όλα απολύτως μετρητοίς καθώς και να καλύψουμε τα υπόλοιπα λειτουργικά μας έξοδα. Αντίθετα αγωνίζεσθε για την δανειοδότηση της χώρας για να πληρωθούν συντάξεις και Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αλήθεια, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι Επιστήμονες, οι Επιχειρηματίες είναι πολίτες άλλης χώρας;», αναφέρει η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.
Στο κείμενο προτείνεται, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στις νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως θέλουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο συντελεστής να κατέλθει από το 13% (σήμερα) στο 6,5%, όπως στα φάρμακα, είτε μόνο για τα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ είτε να ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, είτε συντελεστής 6,5%.
Μόνο για υπηρεσίες μας προς Ιδιώτες και Ασφαλιστικές εταιρείες να ισχύει ο νέος αυξημένος ΦΠΑ 19%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου