Υπουργείο Υγείας: Η κατανομή 706 θέσεων μόνιμου και 200 θέσεων επικουρικού προσωπικού

Η κατανομή 906 θέσεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ανακοινώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Υγείας.
Εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών.
Συγκεκριμένα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.
Οι προκηρύξεις αυτές – αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια.
Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.
Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.

Γιατροί

Προχωρεί, παράλληλα,η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν “παγώσει” τη μνημονιακή περίοδο.
Θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθεί, επίσης, η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Κάλυψη

Για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα”, που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1.541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.
Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου