Πάνω από 140 κορυφαίοι Βρετανοί γιατροί κάνουν επίθεση στην κυβέρνηση για το NHS

Κορυφαίοι γιατροί του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) επικρίνουν την κυβέρνηση συνασπισμού για τον κατάλογο των υποσχέσεων που δεν... τηρήθηκαν, όπως οι περικοπές στη χρηματοδότηση και η καταστροφική νομοθεσία στις υπηρεσίες υγείας, η οποία μάλιστα κρίνεται ασθενέστερη από ό,τι ποτέ άλλοτε.

Σε επιστολή τους προς την βρετανική Guardian, περισσότεροι από 140 ανώτεροι γιατροί καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης για την διαχείριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία χαρακτηρίζεται πως βρίσκεται «υπό πίεση» λόγω των περιττών αλλαγών.
«Ως επαγγελματίες γιατροί του συστήματος δημόσιας υγείας, πρωταρχικό μας μέλημα είναι οι ασθενείς. Καλούμε τους ψηφοφόρους να εξετάσουν προσεκτικά την εξέλιξη του NHS κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, και να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να εξασφαλίσουν την αποκατάσταση του NHS στην Αγγλία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στους υπογράφοντες της επιστολής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιφανή στελέχη όπως
η Dr Clare Gerada, πρώην πρόεδρος του Royal College of General Practitioners, ο καθηγητής John Ashton, πρώην διευθυντής του συστήματος Δημόσιας Υγείας, ο επιδημιολόγος καθηγητής Michael Coleman, ο Simon Capewell, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, η Trisha Greenhalgh, καθηγήτρια πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Οξφόρδη, ο Martin McKee, καθηγητής ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας, και ο Raymond Tallis, ομότιμος καθηγητής γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η επιστολή, την οποία οι γιατροί υπογράφουν ως ιδιώτες, βάλλει κατά της κυβέρνησης για τις επιδόσεις του NHS και αποδοκιμάζει τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Στις πρόσφατες εκλογές, ο Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι το NHS ήταν ασφαλές. Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι το NHS «απονεκρώνεται και αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, οι ασθενείς θα πρέπει μελλοντικά να απαρνηθούν τη φροντίδα που είχαν κάποτε από το NHS, καταβάλλοντας περισσότερα για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Jeremy Hunt, δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στην πρόκληση χρηματοδότησης, ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος του NHS, Simon Stevens δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι η υπηρεσία υγείας αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό κενό, ύψους 30 δις. λιρών μέχρι το 2020, εκ των οποίων τα 22 δις. λιρών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω εξοικονόμησης πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου