Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης επικουρικών γιατρών! Όλες οι ρυθμίσεις

Νέο τρόπο για την ταχύτερη πρόσληψη επικουρικών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα κενά νωρίτερα, προωθεί το υπουργείο Υγείας.
Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Κοκκινάκης δίνει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερες προσλήψεις επικουρικών γιατρών ανεξάρτητα από τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Γεγονός που σημαίνει πως αν σε ένα νοσοκομείο υπάρχει για παράδειγμα μόνο μία οργανική θέση αλλά η ανάγκη είναι για περισσότερους γιατρούς, τότε αυτοί θα μπορούν να προσληφθούν. Οι λίστες θα καταρτίζονται πλέον ανά ειδικότητα ενώ δικαίωμα να εγγράφονται σε αυτές έχουν μόνο όσοι δεν έχουν άλλη έμμισθη θέση στο δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Στο Υπουργείο Υγείας καταρτίζεται κατάλογος επικουρικών ιατρών ανά ειδικότητα για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.
Στον κατάλογο αυτόν εγγράφονται με αίτησή τους ειδικευμένοι ιατροί που δεν κατέχουν καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ιατροί οι οποίοι μετά την εγγραφή τους στον κατάλογο καταλαμβάνουν θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οφείλουν με αίτησή τους να διαγραφούν από τον κατάλογο των επικουρικών…».
Κατόπιν των ανωτέρω, όσοι από τους γιατρούς είναι στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών, και κατέχουν οποιαδήποτε άλλη θέση στο δημόσιο τομέα οφείλουν με αίτησή τους όπως άμεσα προβούν σε αίτηση διαγραφής, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιβληθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις».

Πάντως ο νόμος που ψηφίστηκε το 2014 για τους επικουρικούς γιατρούς προβλέπει σειρά κριτηρίων για την απασχόληση ενός γιατρού στο ΕΣΥ στη θέση του επικουρικού.

1 σχόλιο:

  1. Βουλωστε τρυπες με το επικουριλικι....Οσοι πιστοι προσελθετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή