Τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων μεταφέρονται στην ΤτΕ - Η ΝΔ αδειάζει τον Υπουργό Υγείας

Σε άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται το ζήτημα των αποθεματικών των νοσοκομείων.
Η ΝΔ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης, δε δίστασε να ζητήσει και την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς υποστηρίζει πως ψεύδεται σχετικά με το αν πρέπει ή όχι τα νοσοκομεία να δώσουν τα αποθεματικά τους με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο υπουργός Υγείας πάντως σε δηλώσεις του διαβεβαίωνε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ότι δε ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ από τα νοσοκομεία. Όμως η ΝΔ αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε ανακοίνωσή της επιχείρησε να διαψεύσει τον υπουργό Υγείας δημοσιοποιώντας μάλιστα αλληλογραφία μεταξύ της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας (1η ΥΠΕ) και των διοικητών των νοσοκομείων της Αττικής.

Η ΝΔ υποστήριξε: «Το πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν.
Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του».
Με την ανακοίνωσή αυτή η ΝΔ ζητά την παραίτηση του Κουρουμπλή ο οποίος όμως δε φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή της.
Δείτε την αλληλογραφία μεταξύ 1ης ΥΠΕ και Διοικητών Νοσοκομείων (πατήστε ΚΛΙΚ στις φωτο)
YPE 1
YPE 2
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αποκλειστική του δήλωση στοHealthReport.gr απαντά σε όσα του καταλογίζει η ΝΔ. Λέει χαρακτηριστικά στοHealthReport.gr: «Για άλλη μια φορά η ΝΔ πιάστηκε αδιάβαστη. Και αυτό διότι τα νοσοκομεία δεν έχουν αποθεματικά αλλά έχουν διαθέσιμα για τις τρέχουσες ανάγκες τους. Εκτός αυτού ας μας απαντήσει η ΝΔ σε ποιο σημείο της αλληλογραφίας αναφέρεται η ρητή εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά».
Να σημειωθεί πάντως πως από τη Δευτέρα- όπως είχε γράψει το HealthReport.gr- κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως διακόπτεται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων ειδικά για τον μήνα Απρίλιο.
Επίσημα πάντως αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία φαίνεται πως κάνει στροφή στο θέμα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση με την ΠΝΠ διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15μέρου.

Το Υπουργείο Υγείας εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων».

1 σχόλιο:

  1. Ελα μωρε δεν πειραζει αριστερος δικο μας παιδι ειναι δεν του κραταμε κακια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή