Κατρούγκαλος – Κουρουμπλής σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας επισκέπτεται σήμερα ο Γ. Κατρούγκαλος με κύριο αντικείμενο συζήτησης τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, η υλοποίηση των οποίων συνοδεύεται για ακόμη μια φορά από δημιουργική ασάφεια.

Στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας ρίχνει όλο το βάρος η Κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από τη σημερινή συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου με την ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Παρόλο, όμως, που η Αριστοτέλους μοιάζει αποφασισμένη να προχωρήσει με τις προσλήψεις και σε αυτό το πλαίσιο Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη, άγνωστες είναι οι λεπτομέρειες υλοποίησης τους.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε ο τρόπος, ούτε η προέλευση, ούτε η χρηματοδότηση των 4,5 χιλιάδων προσλήψεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Υγείας, ενώ εν αναμονή διευκρινίσεων βρισκόμαστε και για τις έξτρα 500 προσλήψεις για τη στελέχωση των ΜΕΘ που εξήγγειλε ο κ. Κουρουμπλής, για ακόμη μια φορά, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.
Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως, η συνάντηση με τον επικεφαλής του ΑΣΕΠ θα έχει αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων επίσπευσης των διαδικασιών για την πραγματοποίηση των προσλήψεων. Αντιθέτως, η ατζέντα της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένει μυστήριο, πέραν του γενικού πως αφορά τις προσλήψεις.

Γνωρίζουμε από τις πρώτες ημέρες ζωής της παρούσας κυβέρνησης πως ένα σημαντικό κομμάτι από τις σχεδιαζόμενες 15 χιλιάδες προσλήψεις θα αφορούν στην Υγεία, αλλά τι ακριβώς θα συζητηθεί μεταξύ Υπουργών σήμερα στην Αριστοτέλους είναι ασαφές. Αλλά, μάλλον, πιο εύκολα μαθαίνεις τι θα συζητήσουν Τσίπρας- Μέρκελ στο Βερολίνο παρά Κουρουμπλής –Κατρούγκαλος...

Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένονται οι δηλώσεις Κουρουμπλή, Ξανθού και Κατρούγκαλου μετά τις πρωινές συναντήσεις και μένει να δούμε αν οι Υπουργοί θα δεχθούν ερωτήσεις.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, η υπόσχεση του κ. Κουρουμπλή, παρόντος του Πρωθυπουργού, για συνάντηση με τους συντάκτες του Υπουργείου από Μ. Τρίτη.... πάει περίπατο και οι Δημοσιογράφοι της Υγείας, μάλλον, θα κάνουν ετεροχρονισμένα ανάσταση ενημέρωσης μετά το Πάσχα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου