«Σταγόνα στον ωκεανό» οι πρώτες παραιτήσεις Διοικητών

Οι πρώτες παραιτήσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ έκαναν χθες δειλά-δειλά την εμφάνιση τους στη Διαύγεια.

Μετρημένες στα δάκτυλα και των δύο χεριών ήταν οι παραιτήσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια χθες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 9 πρόσωπα δημόσιων νοσοκομείων της περιφέρειας, ενώ στις αρχές Φλεβάρη είχαν δημοσιευθεί άλλες δύο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των Διοικητών των νοσοκομείων Καστοριάς, Λαμίας και Άμφισσας, του Γ.Ν.Θ. ΄΄ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ και του Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ – Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΄΄ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ΄΄.
Παράλληλα, αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις των Αναπληρωτών Διοικητών στο Γ.Ν. Ρόδου ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ΄΄ - Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω ΄΄ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ΄΄ - Γ.Ν.-Κ.Υ Καλύμνου ΄΄ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ΄΄, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω στο Γ.Ν. Ληξουρίου ΄΄ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ΄΄, στο Γ.Ν. Λασιθίου, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, του Γ.Ν. Λαμίας, και του Γ.Ν. Ηλείας, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν. Αμαλιάδος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν γίνει αποδεκτές οι παραιτήσεις του Αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. Ν. Ιωνίας ΄΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ΄΄και στο Γ.Ν. Αργολίδος, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν Ναυπλίου.

Πάντως, από εδώ και δύο ημέρες επικεφαλής της προσπάθειας να πειστούν οι Διοικητές των Δημόσιων νοσοκομείων να υποβάλλουν την παραίτηση τους έχει τεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Σπ. Κοκκινάκης.

Μάλιστα, Ο κ. Κοκκινάκης μιλάει προσωπικά με κάθε έναν Διοικητή Νοσοκομείου που αρνείται να υποβάλλει παραίτηση.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει διευκρινίσει πως πρόκειται να παραμείνουν στη θέση τους Διοικητές που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου