Ο Κοκκινάκης αναλαμβάνει τους «αντιφρονούντες» Διοικητές

Γράφει η   (Virus.com.gr)
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει να «πείσει» τους Διοικητές των Δημόσιων νοσοκομείων να υποβάλλουν την παραίτηση τους.

Μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου μαζική άρνηση από τους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ να υποβάλλουν παραίτηση βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας.

H κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, αφού πληροφορίες του Virus θέλουν μια χούφτα Διοικητές να έχουν υποβάλλει παραίτηση, με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τους 15!

Έτσι ο Υπουργός Υγείας «επιστρατεύει τα μεγάλα όπλα» για να βρεθεί μια πιο συνεργατική λύση, πριν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σπ. Κοκκινάκης ανέλαβε από εχθές να μιλήσει προσωπικά με κάθε έναν Διοικητή Νοσοκομείου που αρνείται να υποβάλλει παραίτηση.

«Αρχή δημοκρατική είναι να υποβάλλουν την παραίτηση τους», δήλωνε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ ο Π. Κουρουμπλής. Μάλιστα, ξεκαθάριζε πως πρόκειται να παραμείνουν στη θέση τους Διοικητές που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Εξέφρασε πάντως την αγανάκτηση του με όσους αρνούνται να παραιτηθούν ώστε να αναγκαστεί το Υπουργείο να τους απολύσεις για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, από μια χώρα και ένα σύστημα υγείας καθημαγμένα.

Κάλεσε, δε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση επί του θέματος, μετά από την κυκλοφορία πληροφοριών που θέλουν τους Διοικητές να μην παραιτούται κατ’ εντολή του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονται ή που τους διόρισε.

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας τονίζουν σε όλους τους τόνους πως ακόμα και αν οι «αντιφρονούντες» διοικητές εμμείνουν στη μη παραίτηση, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που δεν θα παρεκκλίνει του συντάγματος και της νομοθεσίας αλλά θα επιτρέπει την απομάκρυνση τους, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου