Commission:«Χρυσό» βραβείο για το «αντίδοτο» της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών

Γράφει:   (Virus.com.gr)
«Χρυσούς» προτίθεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όποιους καταφέρουν να αναπτύξουν μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο εντοπισμού των ασθενών που χρειάζονται αντιβιοτικά.
Το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάζει στο στόχαστρο της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας ένα «υπερκίνητρο» σε ερευνητές, που θα μπορέσουν να αναπτύξουν μια ταχεία εξέταση (rapid test) που θα επιτρέψει στους παρόχους υγείας να διακρίνουν μεταξύ των ασθενών με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (κοινό κρυολόγημα, βρογχίτιδα, κλπ) και εκείνων που μπορούν να θεραπευτούν, με ασφάλεια χωρίς αντιβιοτικά.
Το άτομο ή ομάδα που θα αναπτύξει αυτή τη μέθοδο θα λάβει το βραβείο 1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020!
Στόχος είναι η αντιμετώπιση της αναίτιας χρήσης αντιβιοτικών, που ενισχύει το αυξανόμενο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής, που οδηγεί στο θάνατο 25 χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Κοστίζει, δε, πάνω από 1,5 δις. ευρώ και κατακρημνίζει την παραγωγικότητα.

Είναι ένα από τα πέντε βραβεία καινοτομίας που θα προκηρυχθούν το 2015. Τα υπόλοιπα αφορούν στην οπτική μετάδοση δεδομένων, τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων και τη διαχείριση του φάσματος των ασύρματων δικτύων.
Το τεστ θα πρέπει να είναι οικονομικό, ταχύ, εύκολο στη χρήση εξέταση πρέπει να είναι φτηνή, ταχεία και εύκολη στη χρήση. Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται από τις 10 Μαρτίου 2015 έως τις 17 Αυγούστου 2016. 
Περισσότερες πληροφορίες στο: ec.europa.eu/research/horizonprize/index.cfm?prize=better-use-antibiotics

1 σχόλιο:

  1. το τεστ υπαρχει και λεγεται γενικη αιματος .....Αλλα ποιος το θελει??????Μαλλον κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή