Εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση οι απλήρωτες εφημερίες

Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι θα μπουν τροπολογίες που αφορούν τα νοσοκομεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δυστυχώς, και παρά τις εξαγγελίες μαθαίνουμε ότι:

Παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ότι στο νομοσχέδιο για την ανθρώπινη κρίση ότι θα ενταχθούν τροπολογίες για τα νοσοκομεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως καταγγέλλει το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τελικά σε αυτές δε συμπεριλαμβάνονται ούτε το θέμα της αύξησης του προϋπολογισμού για τις νοσοκομειακές δαπάνες αλλά ούτε και το θέμα των απλήρωτων εφημεριών ώς άσχετων με την ανθρωπιστική κρίση. Συγκεκριμένα ο κος Σιώρας υποστηρίζει τα εξής:

1) Καμία από αυτές τις εξαγγελίες δεν σημαίνει επιπλέον δαπάνη για τα νοσοκομεία, ούτε για τους προϋπολογισμούς (είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται)

2.Η παράταση για τους ειδικευόμενους και οι απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών κόπηκαν από τη συζήτηση ως μη σχετικές με το θέμα της «ανθρωπιστικής κρίσης»

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ανεξάρτητα από τη νομική υπόσταση του θέματος, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ή ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, εξακολουθούν να είναι μετέωρα και τα δύο προβλήματα και ζητούν επείγουσα απάντηση και όχι στο μακρυνό μελλον.Διερωτάται κανείς .Από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,, δεν υπάγονται στα ζητήματα της «ανθρωπιστικής κρίσης».?

Επιπλέον ο κος Σιώρας τονίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν με "στεντόρεια τη φωνή" από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, που αφορά τα αποθεματικά των ταμείων, και να μην δημιουργήσει καταστάσεις τύπου χρηματιστηρίου ή PSI για τα χρήματά των νοσοκομειακών γιατρών. "Αντίθετα πρέπει άμεσα το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες να επιστρέψουν στα ταμεία όλα και φυσικά στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ όλα τα δισεκατομμύρια που χρωστούν. Οι ευθύνες είναι τεράστιες στην κυβέρνηση που επιλέγει να πληρώσει τους <εταίρους> με ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα μας για δανεικά που πήραν οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι". 

Το Σάββατο 21 Μαρτίου διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση για την υγεία (πολυϊατρεία, Ψυχιατρικά νοσοκομεία, Αττικό νοσοκομείο κλπ) στην Δυτική Αττική στο Περιστέρι, 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στον Ευαγγελισμό καθώς και το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α.Π.

1 σχόλιο:

  1. Αμα δωσει λυση ο Συριζα στην ανθρωπιστικη κριση και σε οποιαδηποτε αλλη κριση εγω θα βγω γυμνος στο συνταγμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή