“Συντηρητικά” αντιμετωπίζονται τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group από τον ΕΟΠΥΥ

Με χαμηλούς τόνους αντιμετωπίζονται τα τεχνικά κλιμάκια της πάλαι ποτέ τρόικας τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ.
Κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας (η συνάντηση της Δευτέρας αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας), θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα στοιχεία και τα γνωστά χρηματοδοτικά κενά.
Η οδηγία που είχαν λάβει τα στελέχη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν να μην...ανοιχθούν πολύ και να καταγράψουν ό,τι θα τους ζητούσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.
Οι τεχνοκράτες θα ενημερωθούν για το χρηματοδοτικό κενό περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, που προκαλεί στον ΕΟΠΥΥ η ύφεση και η υστέρηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών κλάδου περίθαλψης.

Φάρμακο

Για το θέμα του φαρμάκου, θα παρουσιαστούν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο δίμηνο του έτους υπήρξε μία μηνιαία υπέρβαση της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική δαπάνη έπρεπε να έχει κλείσει στα 166 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, αλλά έκλεισε τελικά στα 180 εκατομμύρια.
Παράγοντες του υπουργείου Υγείας σχολίαζαν στο Iatronet ότι η υπέρβαση δείχνει ότι η δαπάνη είναι υπό έλεγχο, καθώς το αντίστοιχο διάστημα του 2004 είχαν βρεθεί στα 190 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου