Στο στόχαστρο Κουρουμπλή οι ακριβές ιδιωτικές κλινικές! Τι θα κάνει τελικά με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Προχωρά τελικά το σχέδιο του για την αλλαγή των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μελετά και προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στις νοσηλείες των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας έχει ήδη προχωρήσει το σχέδιο μελέτης του για τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ κυρίως με μεγάλες και ακριβές ιδιωτικές κλινικές.
Όλα δείχνουν πως θα διατηρηθούν οι συμβάσεις μόνο για συγκεριμένες υπηρεσίες που σήμερα δεν παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία.
Και εδώ φαίνεται πως ξεκινά το πρόβλημα. Σήμερα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς εμβολισμούς, κάποιες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις αλλά και σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας που γίνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

Στην περίπτωση όμως που ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στις μεγάλες κλινικές, μόνο αυτές τις υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους του, τότε οι περισσότεροι ασθενείς λόγω κρίσης θα αναγκάζονται να νοσηλεύονται στο δημόσια τομέα. Ένας τομέας που σήμερα παρουσιάζει αναμονή μηνών, ενώ δε φημίζεται και για τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του αφού τα περισσότερα είναι παλαιάς τεχνολογίας.
Οι «μεγαλοκλινικάρχες» πάντως – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr- είναι αποφασισμένοι πως αν η ηγεσία του υπουργείου υγείας επιχειρήσει να διατηρήσει μόνο αυτές τις ιατρικές πράξεις στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα να τις κοστολογήσει χαμηλά, να μην συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Έτσι θα χρεώνουν κανονικά τις υπηρεσίες αυτές, γεγονός που θα κοστίσει ακριβά στο σύστημα. Κάτι που είχαν διαμηνύσει και τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πρώτη τους συνάντηση όπου είχε τεθεί το θέμα.
Το ζήτημα όμως είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει Γολγοθάς για του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα αναζητούν νοσοκομεία για ένα χειρουργείο.
Και στις περιπτώσεις αυτές βέβαια αυξάνεται η δωροδοκία και το φακελάκι καθώς οι ουρές θα πρέπει κάπως να …ξεπερνιούνται.

Και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις αντιδράσεις αλλά και για να είναι έτοιμη στο μέτωπο με τους «κλινικάρχες», συνεχίζει τον έλεγχο σε παλαιότερες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, λένε πηγές στο HealthReport.gr. Έλεγχος που εστιάζει στο να βρεθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι κλινικές και εισέπρατταν την αποζημίωση από τον οργανισμό και χρέωναν επιπλέον τους ασθενείς για υπηρεσίες.
Άγνωστο παραμένει πως θα κλείσει αυτή η υπόθεση και τι επιπτώσεις θα έχει στην περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους να κάνει και κάτι σωστό.. " Εύκολες εισαγωγές με αποτέλεσμα ¨" ευκολα " χρήματα απο τον εοπυυ που καλύπτει τα νοσήλεια σε πανάκριβα κρατικοδίαιτα νοσοκομεια που κατα τα άλλα λέγονται " Ιδιωτικά "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο το ανεκδοτο αλλη μια φορα ......
    Εχουμε ακουσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή