Κουρουμπλής: Ναι στην ένταξη αναλώσιμων για τον διαβήτη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Στη σωστή κατεύθυνση είναι το αίτημα των διαβητικών για ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο “Athens Diabetes Forum – Διαβήτης και Διατροφή”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία των διαβητολογικών κέντρων.
Αναφορά έκανε και στους ανασφάλιστους διαβητικούς, λέγοντας ότι η κάλυψη του κόστους των αναλώσιμων υλικών θα υλοποιηθεί με σχετική Υπουργική Απόφαση:
“Όλοι γνωρίζουν την διαχείριση που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εμείς, ως πολιτική ηγεσία και ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα υπηρετεί κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις”, ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας είναι να σταθεί με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα στη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Ανέδειξε και τη σημασία της πρόληψης, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας του υπουργείου Υγείας, της επιστημονικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων, για το σχεδιασμό και το ξεκίνημα μιας οργανωμένης προσπάθειας στον τομέα αυτό.

Διάλογος

Η σημερινή πολιτική ηγεσία – είπε – θα βρίσκεται σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς γιατί με τον τρόπο αυτό θα βρεθεί κοινός τόπος.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη θα είναι οιονεί σύμβουλός του και θα βρίσκεται σε άμεση και τακτική συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες του.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου