Ανδρέας Ξανθός: Επανεξετάζονται όλες οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους

Προτεραιότητα στην άμεση επανεξέταση των συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτών παρόχων, δίνει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αυτό ανέφερε – μεταξύ άλλων – την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να στηριχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η δημόσια περίθαλψη και να εδραιωθεί ένα άλλο εργασιακό και κοινωνικό ήθος στο Σύστημα Υγείας.
Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλωση των Οργανισμών και των υπολοίπων οργάνων από “κομματικούς στρατούς”:
“Θέλουμε να στηριχθούμε στις έντιμες δυνάμεις της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας”, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργική αναβάθμιση των εργαστηρίων των υγειονομικών μονάδων, ώστε να ανασχεθεί η ροή δημόσιων πόρων προς τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους.
Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι έχει τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ – ΗΔΙΚΑ).
Με τον τρόπο αυτό – είπε – θα διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών, με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την πρόθεση στενής συνεργασίας και διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός στους ασφαλισμένους.

Αιτήματα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το ρόλο και την προοπτική του Οργανισμού και επικεντρώθηκαν στα παρακάτω αιτήματα: 
Τη θεσμική πρόβλεψη συμμετοχής των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.
Την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ με προσωπικό για τη διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών.
Την επίλυση του προβλήματος εσόδων του Οργανισμού μέσω της αυτόματης μεταφοράς των ασφαλιστικών εισφορών υγείας από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου