Φρένο ΕΟΠΥΥ, στην "ανεξέλεγκτη" χρήση των βιβλιαρίων ασθενείας

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη ....κυκλοφορία των βιβλιάριων ασθενείας, που διευκολύνει παράτυπες συμπεριφορές - όπως συνταγογράφηση εν αγνοία του ασφαλισμένου- επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. 

Με εγκύκλιο προς όλους τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας, ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύεται η χρήση του βιβλιαρίου για όσο διάστημα ο ασθενής νοσηλεύεται. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, « η Νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μόνο στα συμβεβλημένα με τον Φορέα Ιδρύματα. Κατά την εισαγωγή του ο ασφαλισμένος υποχρεούται να προσκομίσει βιβλιάριο ασθενείας και απαγορεύεται η χρησιμοποίησή του για όσο διάστημα αυτός νοσηλεύεται». 

Και διευκρινίζει: «Σε περίπτωση οικογενειακού βιβλιαρίου, όπου είναι απαραίτητη η χρήση του από τα προστατευόμενα μέλη, το βιβλιάριο μπορεί να διατεθεί, αφού υπογραφεί Υπεύθυνη Δήλωση από τον παραλήπτη στην οποία να αναφέρεται ο σαφής λόγος χρησιμοποίησης του και να επιστραφεί εντός 48 ωρών και σαφώς πριν την περάτωση της νοσηλείας, με ευθύνη της κλινικής».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου