Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης

Eισαγγελική έρευνα στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία της προϊσταμένης του Τμήματος Παροχών στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες.

Σε αναφορά της, που έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, καταγγέλλεται ότι κατά τη νοσηλεία ασφαλισμένων σε παθολογικές, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης, οι ασθενείς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν, εκτός από τη συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ, και επιπλέον από 300 έως 700 ευρώ για τα νοσήλια, κάτι που, όπως σημειώνει, είναι παράνομο.

Ακόμη, καταγγέλλει ότι ορισμένες Παθολογικές ή Νευρολογικές Κλινικές λειτουργούν ως κλινικές χρόνιων παθήσεων, παρότι δεν διαθέτουν τέτοιου είδους άδεια, με συνεπεία ο Οργανισμός να πληρώνει νοσήλια χρόνιων παθήσεων προς όφελος της Κλινικής και σε βάρος του Δημοσίου.
Επίσης, η προϊσταμένη του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι από τους ελέγχους που έγιναν, αποκαλύφθηκαν αποκλίσεις στα τιμολόγια των κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ και υπερκοστολογήσεις φαρμάκων -σε μία περίπτωση έως και 100 φορές πάνω από την κανονική τιμή- σε δημόσιο νοσοκομείο. Υπογραμμίζει ακόμα, ότι ύστερα από πολυετείς οχλήσεις προς την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι καταγγελίες της δεν ερευνήθηκαν,αλλά - όπως υποστηρίζει - ελέγχθηκε πειθαρχικά η ίδια από το αρμόδιο συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με τη μορφή του κατ' επειγόντος. Στην παραγγελία που έδωσε ζητά να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, όπως επίσης της συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Σχόλια