Σε 2 μήνες θα λειτουργήσει το “μητρώο παθήσεων ασθενών”

Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο και θα τεθεί  σε λειτουργία το “μητρώο παθήσεων ασθενών “registry”. Σε διάστημα 2 μηνών θα ολοκληρωθεί και θα μπορεί να λειτουργήσει το “μητρώο παθήσεων ασθενών “registry” ανακοίνωσε ο Κυριάκος Σουλιώτης Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- Επιστημονικός Συνεργάτης – Επισκέπτης Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν από λίγη ώρα την πρώτη ημέρα Σάββατο 31-1-2015, της 22ης Διεθνής Διημερίδας Ηπατίτιδας Β & C .

Το www.Life2day.gr  ήταν εκεί και σας ενημερώνει πρώτο για την πολύ σημαντική είδηση καθώς οι ασθενείς  περιμένουν πολύ καιρό  το “μητρώο παθήσεων ασθενών “registry” με το οποίο μηδενίζεται ο χρόνος αναμονής από την στιγμή της συνταγογράφησης μέχρι την έγκριση της θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ . 

Πρόκειται για μία βάση δεδομένων που θα έχει ο ΕΟΠΥΥ και στη οποία θα καταγραφούν οι ασθενείς και θα υπάρχει όλο το ιστορικό του κάθε ασθενή, η πορεία της υγείας του αλλά και το κόστος της θεραπείας του  Επίσης, θα είναι καταχωρημένα τα  χαρακτηριστικά της ασθένειας και τα κριτήρια για την χορήγηση των φαρμάκων .  



Απλουστεύεται δηλαδή η διαδικασία έγκρισης της θεραπείας σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα από τις επιτροπές έγκρισης δαπανηρών θεραπειών αφού θα γίνεται η έγκριση αμέσως από το “μητρώο παθήσεων ασθενών “registry”.  Επίσης  το μητρώο διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε νέες, καινοτόμες θεραπείες.

Πηγή www.life2day.gr

1 σχόλιο: