Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ με αναπηρικά επιδόματα-μαϊμού

Μεγάλη απάτη με πλαστά πιστοποιητικά για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων σε βάρος του ΙΚΑ έφερε στο φως έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ η ζημιά σε βάρος του Δημοσίου εκτιμάται μέχρι στιγμής σε 700.000 ευρώ, σύμφωνα με το Έθνος.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά από εσωτερικό έλεγχο στο ΙΚΑ Πειραιά, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η σπείρα δραστηριοποιούνταν τα τελευταία τρία χρόνια. Έχουν εντοπιστεί 253 υποθέσεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατέβαλαν στα μέλη της σπείρας 1.200 έως 2.000 ευρώ για να βγάλουν αναπηρικά επιδόματα μαϊμού.

Η ζημιά του ΙΚΑ ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και αφορά μόνο τις 44 υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί σε βάθος χρόνου πέντε μηνών. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ύποπτων φακέλων, εκτιμάται πως το συνολικό ποσό της ζημίας του Δημοσίου θα ανέλθει σε εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. Από το 2011 που άρχισαν να λειτουργούν τα ΚΕΠΑ,είδαν κυρίως οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι παρατρεχάμενοι λογιστές-ενσημολόγοι,ότι δεν λειτουργεί το σύστημα μέσω των ιατρών πλέον (γνωμάτευση βαθμού αναπηρίας) και όλα ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ.Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία να πλαστογραφούν τα πάντα.Κρίμα η ταλαιπωρία των ιατρών συναδέρφων και των νοσοκομειακών και των ιδιωτών που συμμετείχαν στο σύστημα.Μακάρι να είχαμε και μεις τέτοιους διοικητικούς-τσακάλια στο ΤΣΑΥ,που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου(ειρωνικά το λέω..αλλά καταλαβαίνετε).Ουδείς μωρότερος των ιατρών πλην διδασκάλων κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή