Γρηγοράκος: Ναι και άμεσα στον ιατρικό τουρισμό αλλά με στρατηγικό σχέδιο

Για την έμφαση που πρέπει να δώσει η χώρα μας σε θέματα ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με τίτλο: «Ελλάδα: Ιατρικός Συνεδριακός Προορισμός», υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. 
Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση της χώρας μας μέσω του Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα μέσω του ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει διέξοδο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει.
Ο κος Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε την εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Σημείωσε όμως, την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος θα δώσει ώθηση στη χώρα.
Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα έχει πολύ ήλιο, πολύ φως, μεγάλη ιστορία και κουλτούρα, αλλά όσον αφορά στον τουρισμό, ίσως να μην έχουμε συγκεκριμενοποιήσει τι θέλουμε και δεν έχουμε οργανώσει σωστά εμείς τι προσδοκάμε από αυτό». «Το τουριστικό συνάλλαγμα στηρίζει τη χώρα, όμως εμείς τι έχουμε κάνει για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε να επιθυμεί ο επισκέπτης να έρθει διακαώς στη χώρα;» ρώτησε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κος Γρηγοράκος.

Κάλεσμα σε συλλογική εργασία με συμμετοχή όλων των υπεύθυνων φορέων απεύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στους παρευρισκόμενους, ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι ασφαλείς συνθήκες και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας. «Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί, όταν διασφαλίσουμε σε οποιονδήποτε τουρίστα, οποιασδήποτε ηλικίας, τις συνθήκες που απαιτούνται από άποψη υγείας» αποσαφήνισε ο κος Γρηγοράκος.
Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφερόμενος στον ιατρικό συνεδριακό τουρισμό ανέφερε: «Δε νοείται η χώρα του Ιπποκράτη να μη διοργανώνει ετησίως ένα πολύ μεγάλο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο, το οποίο εκτός από το αντικείμενο που θα πραγματεύεται, θα μπορεί να προσφέρει και λίγες μέρες ξεκούρασης σε αυτούς που το παρακολουθούν. Αυτό τον συνδυασμό δεν τον προσφέρουν πολλοί προορισμοί. Γι' αυτό γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες στο νησιωτικό χώρο από μεριάς του Υπουργείου Υγείας, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα οδηγήσουν και στη στήριξη του τουριστικού εισοδήματος».

Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια