Γ. Πατούλης:"Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που παίζει με το ιατρικό σώμα."


Ο ΙΣΑ εχει καταγγείλει με δριμύτητα την υποστελέχωση και την αφυδάτωση του ΤΣΑΥ και με μεγαλη έκπληξη παρακολουθούμε τις ηγεσίες του Υπουργείου να μην πτοούνται, σαν να μην τους αφορά το θέμα αυτό. Το ζήτημα των ομολόγων του ταμείου μας που η αξια τους μειώθηκε, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του ΙΣΑ για το ΤΣΑΥ μας υποδεικνύει την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου.


 Αλλα και η αδράνεια της Διοίκησης του ΤΣΑΥ να παραδώσει στον ΙΣΑ τα λογιστικά στοιχεία τα οποία κατα καιρούς ζητούσαμε μας ώθησε στην προσφυγή στο ΣΕΕΔ, το πόρισμα του οποίου ειναι καταπέλτης, γεγονός που μας οδηγεί σε ανάληψη σημαντικών ενεργειών και απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για τη διασφάλιση των Ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ιατρων. 

Πέραν αυτών ομως τα προβλήματα των ιατρών ειναι πολλα και ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μην χαρίζετε σε κανέναν. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, ανοίγοντας τη δυνατότητα σύμβασης και για τους νέους συναδέλφους με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αύξηση του προυπολογισμού αλλα και την άμεση πληρωμή των παροχών υγείας. 


 Τα προβλήματα των νοσοκομειακών οπως το επίδομα βιβλιοθήκης αλλα και η μη απόδοση των δεδουλευμένων τους αποτελούν προτεραιότητες μας. 

Η προσπάθεια ενότητας του ιατρικού σώματος θα συνεχιστεί γιατι οι στόχοι μας ειναι κοινοί με το σύνθημα οτι πανω απο ολα είμαστε ιατροί, τιμώντας τον όρκο που δώσαμε. Σε αυτο τον αγώνα μας, θέση δεν έχουν οι εφιάλτες. Για αυτο δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. 

Αυτές ηταν οι κυριότερες θέσεις του Προέδρου του ΙΣΑ στη συνάντηση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το ΔΣ του ΠΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου