Αυξήσεις στους αγροτικούς γιατρούς εξετάσει το Υπουργείο

Διορισμό γιατρών στη Μαγνησία αλλά και αύξηση του ωρομισθίου των αγροτικών ιατρών προετοιμάζει η Αριστοτέλους, όπως ανέφερε στο Κοινοβούλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Στη Βουλή αυτή την εβδομάδα νομοσχέδιο του Υπουργείου.
Ζητήματα που σχετίζονται με τις προσλήψεις ιατρών, ιδίως στις άγοντες και νησιωτικές περιοχές θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο, αυτή την εβδομάδα.
Απαντώντας σε επερωτήσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, αποκάλυψε πως γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα κενά σε γιατρούς, ειδικά σε σημεία δυσπρόσιτα ή  απομακρυσμένα σημεία.
Ειδικά για την κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών, αλλά και την πλήρωση κρίσιμων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία της περιφέρειας το Υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση νέων ιατρών, που διστάζουν να επιλέξουν να πραγματοποιήσουν υπηρεσία υπαίθρου.

Όπως εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο Λ. Γρηγοράκος, απαντώντας στην επερώτηση του βουλευτή Π. Μουτσινά, το Υπουργείο εξετάσει την αύξηση της τιμής της ώρας απασχόλησης των γιατρών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.
Παράλληλα, μια εκ των διατάξεων θα αφορά στην πλήρωση των κενών θέσεων ειδικευμένων σε νοσοκομεία της περιφέρειας με αγροτικούς ιατρούς, που υπηρετούν στην αντίστοιχη περιοχή, εφόσον το επιθυμούν.
Απαντώντας στην ερώτηση της Βουλευτού Μ. Χρυσοβελώνη, για τις ελλείψεις ιατρών στη Μαγνησία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο έχει προκηρύξει τις 789 θέσεις αγροτικών ιατρών, από σύνολο 1900, που παρέμεναν κενές.
«Ήδη έχουμε πάρει τετρακόσιους εβδομήντα πέντε γιατρούς και γι’ αυτό στη δική σας την περιοχή αυτή τη στιγμή θα διοριστεί ένα ακτινοδιαγνώστης, ένας ουρολόγος και ένα ακτινολόγος», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος.
Με αφορμή την έλλειψη ιατρών στην Αλόννησο, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως έχουν προκηρυχθεί το τελευταίο διάστημα δύο φορές οι θέσεις αγροτικών ιατρών, χωρίς να δηλώνει κάποιος ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου