Οι ανακοινώσεις του υπ. Υγείας για τις ιδιωτικές κλινικές & ο φόβος του κλάδου

Νέες διαδικασίες που θα αφορούν στις άδειες των ιδιωτικών κλινικών αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη τύπου.
Πρόκειται για μία σειρά εναρμονισμένων ρυθμίσεων που θέλει να επιβάλλει ο κ.Βορίδης για όλον τον κλάδο, καθώς υπάρχουν κλινικές (ως επί το πλείστον είναι μεγάλοι όμιλοι), οι οποίες έλαβαν άδεια μετά το 1991, με αποτέλεσμα να διαθέτουν πολύ περισσότερο προσωπικό από ό,τι διαθέτουν οι υπόλοιπες κλινικές του χώρου.
Με αυτόν τον τρόπο, έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικές κλινικές δύο ταχυτήτων, σχολιάζουν εκπρόσωποι του κλάδου, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι περισσότερο λειτουργικό το ζήτημα.
Επιπλέον, αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των κλινικών, είναι οι ιατρικές ειδικότητες – 32 τον αριθμό- εντός των ομίλων και των κλινικών. Αυτό που ζητούν δηλαδή οι επικεφαλής, είναι μία άδεια για όλες τις ειδικότητες και όχι ξεχωριστές άδειες για κάθε ειδικότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρυθμίσεις αυτές, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο σκούπα που προωθεί ο υπουργός Υγείας το οποίο περιλαμβάνει πλέον των 70 άρθρων όπως μεταξύ άλλων ζητήματα για το ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ, ζητήματα περιγεννητικής φροντίδας, κλπ
Πάντως, εκπρόσωποι του κλάδου, εκφράζουν την πεποίθηση να προχωρήσουν κάποια ζητήματα που τους απασχολούν, να μπορέσει ο κ. Βορίδης να δώσει λύση, και να μην βρεθούν στην θέση των φαρμακοποιών, οι οποίοι στην πρώτη συνάντηση την Παρασκευή, που είχε το νέο προεδρείου του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας, ο τελευταίος, ουσιαστικά τους πέταξε το μπαλάκι για εξεύρεση λύσεων. Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Βορίδης, όπως τόνισε στο προεδρείο του ΠΦΣ, θα προσυπογράψει – στα λογικά όρια που θέτει η κυβέρνηση- αυτό που θα προτείνουν οι φαρμακοποιοί για τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου