ΤΣΑΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά τη Συνεδρίασή της 7ης Νοεμβρίου 2014 ασχολήθηκε με το θέμα του ΤΣΑΥ αναλύοντας και εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και την προοπτική του.

Η μακροχρόνια μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική έχει οδηγήσει το Ταμείο σε κατάσταση που η βιωσιμότητά του είναι αμφίβολη και οι υπηρεσίες που παρέχει ευρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. 

Η αποψίλωσή του από το προσωπικό, ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός του, η ατελής ηλεκτρονικοποίηση του Συστήματος και τα υπόλοιπα προβλήματα δομικής λειτουργίας, έχουν οδηγήσει πολλές φορές τους ασφαλισμένους του Ταμείου σε αδυναμία λήψης υπηρεσιών χωρίς τη δική τους ευθύνη, καθώς και σε συνεχή τριβή και εντάσεις με τις υπηρεσίες του Ταμείου.

Η άμεση συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, κ. Μ. Βλασταράκου με τους Προέδρους των άλλων Υγειονομικών φορέων, το Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου κ. Α. Σελλιανάκη και με τις υπηρεσίες του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αν. Βασιάδη, καθώς επίσης και με τους Προέδρους των άλλων φορέων που συναπαρτίζουν το Ενιαίο Ταμείο μας ΕΤΑΑ, θα είναι άμεση προτεραιότητα, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσα από την νέα Συνεδρίασή του τις επόμενες ημέρες, να αποφασίσει για τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν.
Είναι καθήκον και προτεραιότητα να εμποδίσουμε τη παραπέρα αποψίλωση και αποδυνάμωση του Ταμείου, να καταγγείλουμε σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη πολιτική, που έχει οδηγήσει το Ταμείο μας στη σημερινή του κατάσταση και να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους φορείς Υγειονομικών, σε συνεργασία με τους φορείς Νομικών και Μηχανικών, σε κάθε αναγκαία διοικητική και νομική ενέργεια για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, την αναζήτηση ευθυνών και την προστασία της περιουσίας και της βιωσιμότητας του ταμείου.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

1 σχόλιο:

 1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ
  ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ( 57 ΧΡΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
  Υ.Γ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟ 2013
  ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, ΤΟ ΙΚΑ , ΕΣΕΙΣ , Η ΚΡΑΤΟΣ ?????????
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή