ΕΟΦ: Τιμές στα 726 νέα φάρμακα – αναμένεται Επιτροπή Τιμών

Στο υπουργείο Υγείας έστειλε ο ΕΟΦ τις τιμές για τα νέα φάρμακα που περιμένουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.
Στη λίστα των 726 νέων φαρμάκων, περιλαμβάνονται φάρμακα που ζήτησαν να τους χορηγηθεί τιμή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Από αυτά, τα 25 αφορούν νέα δραστική ουσία, 29 είναι υβριδικά, ένα όμοιο βιολογικό σε δύο μορφές, 511 γενόσημα, 5 με γνωστή δραστική, 72 με πλήρη αίτηση, 61 προϊόντα με καλώς καθιερωμένη χρήση, 14 με σταθερό συνδυασμό, 3 με αίτηση συγκατάθεσης κλπ.
Στα παραπάνω φάρμακα περιλαμβάνονται ναρκωτικά, αντιγριππικά, 91 νοσοκομειακά φάρμακα, 10 νοσοκομειακά με φυλασσόμενη συνταγή, 16 νοσοκομειακά με συνέχιση της αγωγής εκτός νοσοκομείου, 80 με περιορισμένη συνταγή και αυστηρή παρακολούθηση ειδικού γιατρού. Μόνο για 37 από αυτά δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, και μόνο για ένα, χρειάζεται συνταγή μόνο αν ο ασθενής είναι παιδί 4-12 ετών.
Τώρα αναμένεται να οριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών, προκειμένου να συζητηθούν και να εγκριθούν οι προτεινόμενες τιμές που αναρτήθηκαν.
Α.ΠΑΠ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου